Varför? Vem? Vad? Hur?

Unicornsulting består av Karl-Magnus ‘Kalle’ Möller – facilitator,
föreläsare, coach och månadens anställda på Unicornsulting sedan starten 2016.

Om Kalle – den korta versionen.

I tjugoårsåldern arbetade jag med teknik för teknikens skull.
I trettioårsåldern arbetade jag med teknik för människors skull.
Sedan 2011 har jag arbetat med människor för människors skull.

Jag drivs av att hjälpa människor och organisationer att blomstra. 

Varför skall ni anlita Kalle?

Om ni ser att samarbetet inom eran organisation (i eller mellan team) har problem så kan Kalle hjälpa er med verktyg och stöd att få samarbetet att flyta vilket leder till en mer effektiv organisation ofta med konsekvenser som högre medarbetarnöjdhet och kvalitet vilket ger högre kundnöjdhet och nya affärer. 

Behöver verkligen team bli mer effektiva? Räcker det inte att man sätter ihop en grupp och så får gruppen lösa det själv? De är ju vuxna människor.

Problemet är att få människor har fått verktyg för att kunna samarbeta effektivt. Det är ingenting som de flesta lär sig i skolan, på universitetet eller ens i arbetslivet.  

Jag hjälper individer, grupper och organisationer att samarbeta bättre i arbete där det inte finns några rätta svar som är klara på förhand. Jag hjälper ofta innovationsverksamheter då de ofta har ännu större utmaningar än verksamheter där det är tydligt vad som skall göras.

Jag hjälper genom att coacha och ge verktyg för att utveckla ledarskap och självledarskap. Det handlar om att kultivera ett förhållningssätt för att kunna navigera och agera i en komplex omvärld. Jag hjälper främst ledningsgrupper eller team med designers och utvecklare.

Om det här behovet känns främmande och kommunikation, konflikthantering och samarbete fungerar utmärkt i er organisation, då kan jag bara gratulera för då behöver ni förmodligen inte mig. I sådana fall uppskattar jag om ni ändå kontaktar mig så att jag kan få bjuda på en lunch och ta del av hur ni arbetar. 

Exempel på uppdrag.

 • Innovationsrådgivning för IKEA, Lerums kommun, Lidingö stad och flera startups.
 • Kulturetablerande teambuilding och för bland annat Stendahls, Consat engineering, Textalk, YRGO.
 • Inspirationsföreläsningar om nyfikenhet, empati, innovation och själv-medkänsla på TEDxGöteborg, Creative Mornings, Hyper Island, Ericsson, Volvo Cars, If, Mensa Stockholm.
 • Design Thinking-baserade innovationsworkshops för Business Region Göteborg, Creative Cluster, GU/Handelshögskolan, YRGO, Akademiska hus, Brewhouse inkubator mfl.
 • Skräddarsydda workshops för att utveckla personal och verksamhet för bland annat If, Assured, Stendahls, Textalk.
 • Lärare inom bland annat design-metoder och processer, design thinking och human centered design, förändringsledning och strategi för yrkeshögskolor mm.

Om Kalle – Den lite längre versionen.

Jag har tjugo års erfarenhet av produktutveckling inom olika områden i stora och små organisationer.
Innan jag startade Unicornsulting var jag innovationsledare för Ericssons Göteborgskontor där jag stöttade mer än femton ledningsgrupper och mer än tvåtusen anställda i att arbeta med innovation.

Min första riktiga kontakt med innovationsarbete var 2011 då jag blev rekryterad till ett team med målet att introducera Design Thinking i en organisation på 5000 personer. Jag arbetade tätt tillsammans med experter från den välrenommerade design- och innovationsbyrån IDEO i Silicon Valley. Under de år som jag arbetade med Design Thinking som approach till innovation lärde jag mig även mycket om praktisk organisationspsykologi och förändringsarbete.

Min syn på innovation, ledarskap, strategi, livet allt och universum består av en syntes av en bred samling intressen och influenser, exempelvis: Bujinkan Budo Taijutsu (en kampart baserad på nio samuraj- och ninja-skolor), Burning man och participatorisk (deltagargenererad) kultur, socialpsykologi, ledarskap, makerrörelsen, authentic relating och musikalisk improvisation.

Sedan jag startade Unicornsulting 2016 har jag arbetat med fler än 30 kunder inom alla möjliga olika branscher.

Vad Kalle bidrar med.

Passion, nyfikenhet, fantasi, systemtänkande med förmågan att zooma mellan mikro- till makrovy på nolltid, ödmjukhet, kommunikationsförmåga och humor.

Ämnen som Kalle ofta och gärna föreläser om:

 • Nyfikenhet
 • Empati
 • Strategi
 • Innovation
 • Självmedkänsla
 • Design Thinking i praktiken
 • Förändrings- och innovationsledning
 • Workshopdesign och facilitering

Samarbetspartners:

Unicornsulting samarbetar ofta och mycket med andra superduktiga människor. Unicornsulting var med och startade upp nätverket InnovationAkademien. Förutom detta nätverk så sker samarbeten ofta och gärna med andra experter inom bland annat design sprints, facilitering, service design, kreativitet, affärsutveckling, digital transformation, ledarskap mm. 

Vill du veta mer?

Skicka gärna ett meddelande på LinkedIn-sida eller kontakta mig på kalle@unicornsulting.com eller 0709-870507

Unicornsulting är medlem i InnovationAkademien, Innovation Pioneers och Mensa Sverige.

We are not the dark side. But we do have cookies. Ok? cookies policy.     ACCEPT